DOĞU MARMARA VE BATI KARADENİZ’İN İNCİSİ: KARASU
Karasu, Sakarya İli’nin kuzey ilçelerinden birisidir. Marmara Bölgesi’nde yer almaktadır. Coğrafi konumu itibariyle Marmara ve Karadeniz (batı) bölgesinin özelliklerinin birlikte görüldüğü, güzide bir ilçedir. 457 km²’lik yüz ölçümüne ve 65.000 yerleşik nüfusa sahiptir. Yaz aylarında bu nüfus 700.000 civarına çıkmaktadır. Karasu, il merkezi olan Sakarya’ya 48 km, İstanbul’a 190 km, Ankara’ya ise 315 km mesafede uzaklıktadır. Karasu turizm ile ön plana çıkmaktadır. Karadeniz, Sakarya Nehri ve Acarlar Longozu, ülkece tanınan turizm alanlarıdır.
TURİZM CENNETİ KARASU
Uçsuz bucaksız Karasu Sahili
İlçe, kuzey sınırında Karadeniz’e nazır 20 KM kumsala sahiptir. Kumu içerisinde bulundurduğu mineraller dolayısıyla şifalı kabul edilmektedir. Zamanla kıyı erozyonuna uğramış olsa da yer yer yapılan dalgakıranlarla bu tahribatın önüne geçilmiştir. Sahil bandı boyunca ücretsiz halk plajından denize girilebilmekte, yaz ayları boyunca cankurtaranlar görev yapmaktadır. 2 adet mavi bayraklı sahil kesimi bulunan Karasu Sahili’nde özel havuzlar, aquaparklar, oteller, pansiyonlar, kafeteryalar, restoranlar, alışveriş alanları, eğlence mekanları, lunapark, Sahil Park ve bir çok kamu parkı bulunmaktadır. 2021 yazında hizmete girecek olan 3 Km’lik yeni sahil projesi boyunca yürüyüş, bisiklet ve rekreasyon alanı da sahile değer katacak alanlardan birisidir.
Sakarya Nehri
İlçenin batısında yer alan Yeni Mahalle’de yer almakta ve Eskişehir’den doğan Sakarya Nehri buradan Karadeniz’e dökülmektedir. Kıyılarında yürüyüş ve gezinti alanları, sürekli taze balık yiyebileceğiniz balık restoranlar ve kafeteryalar bulunmaktadır.
Acarlar Longozu
Dünyanın en büyük iki su basar ormanından biri, Türkiye’nin ise en büyük su basar ormanı olma unvanını taşıyan Acarlar Longozu, doğal sit alanıdır. 2100 km yürüyüş parkurunun yanı sıra ziyaretçi merkezi, iskele, otantik pazar, kafe, sergi ve tabiat eğitim merkezi ile güzel bir sosyal yaşam alanı ve eşsiz bir tabiat harikasıdır.
Maden Deresi
İlçe’nin doğusunda, Kocaali sınırında bulunur. Kaynağını Çam Dağı’ndan alan Maden Deresi 30 km uzunluğundadır ve Karadeniz’e dökülmektedir. Adeta bir orman içerisinde bulunan ve Cumhuriyet öncesi, Fransız’lar tarafından maden olarak işletilen bir alana da sahip olan maden deresi bu madenlerden kalma mağaralar ve Cenevizliler’den kalma bir şelaleyi de içerisinde barındırır. Maden deresinde mesire ve kamp alanları bulunmaktadır. Adeta doğal bir cennettir.
Küçükboğaz Gölü
Karasu’nun doğusunda yer alan bu adeta bir nehir görüntüsündeki bu göl zaman zaman Karadeniz’e kadar uzanmaktadır. Etrafında mesire alanları, sosyal tesisler ve kafeteryalar bulunmaktadır. Küçükboğaz gölünde olta balıkçılığı da yapılmaktadır.
Turizm açısından değerlendirdiğimizde Karasu; doğu, batı ve kuzeyinden su kaynaklarıyla çevrelenmiş, yeşil ve mavinin her türlü tonunu içinde barındıran, Harizan, Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında denize girebileceğiniz, yaz-kış tabiat alanlarından faydalanabileceğiniz bir turizm cennetidir.
YATIRIMCILAR İÇİN
Liman Şehri Karasu
Karasu, sahilinin batı kısmında büyük bir limana sahiptir. Türkiye’nin 64. gümrük kapısı ilan edilen bu limandan Ukrayna ve Romanya’ya sürekli olarak Ro-Ro seferleri yapılmaktadır. Yolcu ve yük taşıma hizmetlerini sunan Karasu Limanı aktif durumdadır.
Hafif Sanayi Şehri Karasu
Şehrin girişinde bulunan Organize Sanayi bölgesi, Gazi Metal gibi ulusal ve uluslararası bazda hizmet veren bir firmayı ev sahipliği yapmaktadır.
KARASU’DA SOSYAL YAŞAM
Yaz Kış Yaşam Merkezi: Yerleşik Çarşı
Genel olarak Karasu yerleşik nüfusunun yaşadığı, yaz kış ticari ve sosyal faaliyetlerin devam ettiği, Karasu’ya kuş bakışı bakıldığında şehrin tam ortasında yer alan İncilli Mahallesi merkezli bu sosyal yaşam alanı, yazlık konutların bulunduğu Yalı Mahallesi’ne komşudur ve yürüyüş mesafesindedir.
Karasu’da Neler Var?
Karasu büyük bir devlet hastanesine, okul öncesi eğitimden, Anadolu Liseleri’ne ve yine özel eğitim kurumlarına sahiptir. Karasu’da 5 salona sahip sinema bulunmaktadır. Çarşı Merkezinde bir Sosyal Gelişim Merkezi hizmet vermektedir. Zaman zaman tiyatro oyunları sahnelenmektedir.
Ulusal Markalar
Bankalar: Ziraat Bankası, Vakıf Bank, Halkbankası, İş Bankası, Garanti Bankası, Akbank, Deniz Bank ve Yapı Kredi. Birçok bankanın da ATM’si bulunmaktadır.
Yeme/İçme: Köfteci Yusuf, Burger King, Tavuk Dünyası, Little Ceasers Pizza, Dominos, EspressloLab, Gloria Jeans, Colombia Coffee, Alaçatı Muhallebicisi
Marketler: CarrefourSA, Migros, Şok, A101, Bim
Giyim/Kozmetik: LC Waikiki, Defacto, Mavi, Penti, Tedi, Gratis, Eve
Yapı Market: Koçtaş
Tüm bu ulusal markaların yanı sıra ülkemizde faaliyet vermekte olan tüm beyaz eşya markalarının yetkili satıcıları da bulunmaktadır. Ayrıca ihtiyacınız olan tüm sektörlerde Karasu esnafının değerli işyerleri de hizmetinizde olacaktır.
KARASU’YA ULAŞIM
Karasu’ya Kuzey Marmara otoyolunun direk bağlantısı ile İstanbul’dan 1 saat 15 dakikada, Ankara İstanbul otoyolunun Adapazarı bağlantısını kullanarak İstanbul’dan 2 saat, Ankara’dan 3 saat’te ulaşmanız mümkün.
Tüm bu bilgiler ışığında Karasu gerek yaz tatilinizde, gerekse yaz-kış oturabileceğiniz ve yaşayabileceğiniz bir turizm merkezi, lojistik üssü ve hafif sanayi bölgesidir. Karasu’dan alacağınız daire, arsa ve işyerleri sizin için hem yaşam alanları hem de yatırım aracı olarak sizlere değer katacaktır.
Karasu ve komşu ilçemiz Kocaali’de satılık, yazlık, kışlık, bahçeli, müstakil, havuzlu, havuzsuz, daire, villa, işyeri, yatırımlık, arsa, tarla ilanlarımız için Karasu Yazlık web sitemizde yer alan ilanlarımızı inceleyebilirsiniz.